17:26 / 03.06.2019 Экономика

Радикальний бізнес: депутат "кинув" орендодавців на гроші

ТОВ "Данко" звернулося до Центрального апеляційного господарського суду із скаргою на рішення суду першої інстанції, яким було відмовлено у задоволенні позову Товариства щодо стягнення з підприємства "Нова Компанія-2006" заборгованості за договором оренди нерухомого майна. Про це свідчить ухвала суду.

Судові матеріали, розміщені на порталі "Судова влада України" вказують на те, що у серпні 2018 року "Данко" звернулося до Господарського суду Закарпатської області із позовом до ТОВ "Нова Компанія-2006" про стягнення заборгованості за договором оренди нерухомого майна.

Згідно із документом, Товариство просило суд стягнути із "Нова Компанія-2006" понад 77 тис. грн, з яких:
• 72,3 тис. грн заборгованості за договорами оренди нерухомого майна за період з березня по липень 2018 року;
• 4,1 тис. грн пені;
• 578,6 грн інфляційних витрат;
• 363,8 грн - 3% річних.

Провадження у справі було відкрите у серпні 2018 року Господарським судом Закарпатської області. Утім, 18 вересня справа була передана за підсудністю до Господарського суду Дніпропетровської області. 28 лютого 2019 року суд розглянув справу та відмовив ТОВ "Данко" у задоволенні позову.

Станом на сьогодні Товариство намагається оскаржити рішення суду першої інстанції у Центральному апеляційному господарському суді
Додамо, що основним видом діяльності ТОВ "Данко" є неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Щодо ТОВ " Нова Компанія-2006", то ця компанія входила до складу снекової корпорації Sі.Group, яка належала родині народного депутата від РПЛ Сергія Рибалки. Зокрема, ТОВ "Снек експорт" вказаної корпорації належить безпосередньо батьку нардепа.

На сьогодні корпорація існує й надалі, як і раніше вона належить Рибалкам. Змінилася, щоправда її назва, і відтепер снеки дніпровського депутата випуска' група компаній - "Ай Пі Джі" (IPG).

Таким чином, можна стверджувати, що бізнесмени Рибалки не розрахувалися зі своїми орендодавцями, q зробили у спосіб банального кидка, просто перейменувавши свої снекові підприємства.