12:56 / 05.03.2012 Экономика

ДП «Укрспирт» буде через суд спростовувати безпідставні публікації газети «Дзеркало тижня»

Недостовірна інформація про діяльність підприємства, поширена відповідачами, завдає шкоди діловій репутації підприємства

Державне підприємство «Укрспирт» звернулось до суду з позовом до редакції газети «Дзеркало тижня», власників веб-сайтів http://zn.ua/, http://dt.ua/ та Юрія Бутусова, які поширили негативну інформацію про підприємство. Відповідну позовну заяву було подано до суду 1 березня 2012 року.

«Недостовірна інформація про діяльність підприємства, поширена відповідачами, завдає шкоди діловій репутації підприємства. Бездоказові і нічим не підтверджені заяви автора статті кидають тінь на усіх сумлінних виробників спирту і алкогольної продукції, та, фактично, на всю галузь вцілому» – повідомив заступник генерального директора з юридичних питань ДП «Укрспирт» Віктор Панков.

Очільник державного підприємства наголосив, що у своїх публікаціях «Дзеркало тижня» безпідставно звинуватило керівництво ДП «Укрспирт» у неспроможності налагодити прибуткову роботу підприємства та у причетності до тіньового ринку алкогольної продукції, хоча підприємство веде спільно з правоохоронними органами активну боротьбу з нелегальним виробництвом та обігом спирту, контрафактної алкогольної продукції.

«Таким чином, завдана суттєва шкода діловій репутації найбільшого виробника спирту в України, яка вже негативно відобразилась на виробничій і комерційній діяльності ДП «Укрспирт». Керівництво ДП «Укрспирт», використовуючи цивілізовані способи захисту, має намір притягти відповідачів до юридичної відповідальності. Саме тому, ми вимагаємо спростувати недостовірну інформацію і опублікувати відповідне спростування», – додав Віктор Панков.