13:55 / 23.01.2019 Днепр

Дніпрянина затримали за підозрою у вбивстві тещі два роки тому

В ході досудового розслідування слідчі довели причетність чоловіка до вбивства 62-річної жінки в Самарському районі м. Дніпра.

7 лютого 2017 року місцевий житель виявив дружину у підсобному приміщенні з ножовими пораненнями, без ознак життя. Поліцейські Самарського ВП розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). В ході оперативно-розшукових заходів було відпрацьовано декілька ймовірних версій злочину та проведено низку судових експертиз.

У грудні 2018 року під час проведення слідчих дій поліцейські отримали оперативну інформацію про причетність до вбивства колишнього чоловіка доньки загиблої. 18 січня за місцем його проживання було проведено санкціонований обшук та вилучено ймовірне знаряддя злочину – кухонний ніж та одяг, в якому чоловік був у день вбивства. В ході слідчого експерименту фігурант зізнався у вчиненні вбивства.

Того ж дня, 38-річного зятя потерпілої затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі слідчим за погодженням з місцевою прокуратурою затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. За вчинення умисного вбивства підозрюваному загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.