21:48 / 03.04.2020 Происшествия

Зайцева та Дронов залишаються у тюрмі, - рішення суду

Касаційні скарги адвокатів Олени Зайцевої та Геннадія Дронова Верховний суд залишив без задоволення. Це означає, що вони залишаться відбувати вирок - 10 років позбавлення волі.

Олена Зайцева та її захисниця Юлія Плетньова не прийшли в суд, але просили скасувати вирок у частині засудження і стягнення компенсації або пом'якшити його, призначивши покарання у 5 років ув'язнення умовно.

Геннадій Дронов вийшов на зв'язок із судом із колонії, його захисник Геннадій Токарев був присутній на засіданні, вони просили скасувати вирок і призначити новий розгляд справи. Потерпілі були в Київському райсуді Харкова і взяли участь у засіданні по відеоконференції.

"Хіба Дронов розганяв Зайцеву до такої швидкості? Вона вбила людей! Не можу назвати Дронова невинним, тому що загинуло стільки людей. Я прошу суд , якщо він скасує рішення, застосувати до Дронова запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою, а обрати домашній арешт", - сказав адвокат Геннадій Токарев.

Проти задоволення касаційних скарг від Геннадія Дронова і Олени Зайцевої виступили потерпілі та їхні адвокати.

"Мене просто вражає той цинізм, із яким Зайцева починає всю провину перевалювати на Дронова. Спочатку вона плакала, заявляла, що визнає вину. А зараз вона пише скарги, що я не винна, це винен тільки Дронов. Практично вона заїхала туди на червоний сигнал світлофора, вона бачила Дронова. вона бачила його прекрасно, могла зупинитися - ні, вона здає вправо. Машина врізається в будівлю, якби не це, вона б і далі збивала... Те, що там з'явився Дронов - маленька іскорка, яка привела до трагедії, яку вона зробила", - сказав батько загиблого Ігор Берченко.

Підтримали позицію потерпілих адвокати Дмитро Марцонь, Лариса Матвеєва та прокурор.

Судді взяли до уваги усі доводи сторін та погодилися, що підстав для пом'якшення вироків немає жодних.