19:07 / 25.11.2019 Происшествия

Росіяни застосовують нову зброю на Донбасі (фото)

Росіяни застосовують новий вид боєприпасів для скидання із безпілотників. Фото пораненого українського воїна з'явилися у мережі.

Про це пише журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"Сержант 46-ї десантно-штурмової бригади, поранений бомбою із російського безпілотника біля села Сизе поруч із ділянкою розведення військ у Станиці Луганській 17 листопада.

Росіяни застосували новий вид боєприпасу для скидання з безпілотника. Характер поранень однозначно вказує на повітряний підрив. Керівництво України, як зазвичай, ніяк не відреагувало на атаку - хоча Сизе на самому кордоні з РФ, росіяни не могли не знати про напад, там вони воюють, їх ППО, їхні солдати, їхні безпілотники. Раніше Сизе вважалося одним із найбільш спокійних ділянок ООС, де давно не було ніякого обстрілу.

Це офіційне фото з Харківського госпіталю.

Цитую інформагентство Міноборони - "Український захисник зазнав близько 50 осколкових уражень по всьому тілу.

Під час їхнього видалення з допомогою медичного магнітного інструмента половина осколків не магнітилася. За словами військових медиків, це перший випадок у їхній практиці, коли вражальні елементи від снаряда мають різну структурну основу. Здебільшого їх усі видаляють магнітним інструментом або звичайним способом. Сам поранений боєць розповідає, що це був снаряд, який вибухнув у повітрі на невеликий висоті, після чого дрібні осколки почали вражати особовий склад, який перебував під епіцентром вибуху".

Дай Боже здоров'я Воїну, у нього дуже серйозно поранене лівої плече, довго доведеться відновлюватися, але головне, що живий", - пише журналіст.

ТЭГИ: