08:24 / 13.03.2019 Происшествия

СБУ викрила агентурну мережу Генштабу Збройних Сил Росії

СБУ викрила агентурну мережу Генштабу Збройних Сил Російської Федерації на Донбасі. 15 агентів - жителі окупованого Луганська діяли як група під назвою "Сапфір". Їхній куратор - російський кадровий офіцер-розвідник Олександр Сазонов, інформують Podrobnosti.ua.

Завдання "Сапфіру" - дискредитація української влади, заклики до заворушень від імені нібито патріотичних сил та збір даних щодо українських військових. Фейкову інформацію вони розповсюджують через соцмережі. В СБУ нарахували до 12 тисяч таких інформ-атак, зокрема й на релігійному ґрунті. Про зв'язки з російськими кураторами свідчать перехоплені СБУ доповіді агентів.

Чотирьох з них - наші контррозвідники затримали на підконтрольній Україні території. Вони передавали інформацію про пересування та численність українських військових та техніки. Усім чотирьом оголосили підозру в сприянні тероризму. 

"Військовою розвідкою Російської Федерації ставляться чіткі завдання щодо розсилання листівок, щодо дискредитації України, повідомлення із звинуваченнями командування України у ніби то приховуванні бойових втрат, за задумом кураторів це повинно було призвести до зниження морально- психологічного стану військовослужбовців які перебувають на лінії зіткнення, вказаною групою щоденно розсилалось понад 300 таких повідомлень ", - говорить Сергій Левченко, керівник військової контррозвідки СБУ.