16:58 / 10.02.2019 Происшествия

Після 15 років поневірянь сім’я інваліда І групи нарешті переселилася з гуртожитку у квартиру

Кандидат у президенти Валентин Наливайченко під час робочого візиту на Рівненщину завітав у гості до давніх знайомих Руху "Справедливість" – родини Юрія та Ольги Степукових.

Юрій Степуков – колишній міліціонер, інвалід І групи, пересувається на візку. Разом з дружиною, дочкою та онуком багато років жив у відомчому гуртожитку у кімнаті площею 12 квадратних метрів. З 2003 року родина оббивала пороги різних інстанцій з надією отримати більше помешкання, але чиновники тільки розводили руками: для вас житла нема і навряд чи буде. У відчаї Степукови почали домагатися хоча б обміну кімнати на більшу, і не на п’ятому, а першому поверсі гуртожитку.

І тільки коли за справу взялися юристи Рівненського осередку "Справедливості", ситуація зрушилась з місця. Як результат – після 15 років поневірянь сім’я Степукових нарешті переселилася у квартиру з двома кімнатами, окремими кухнею та санвузлом. 

Сюди і завітав лідер "Справедливості" Валентин Наливайченко, привітав родину з новосіллям. Юрій та Ольга у свою чергу щиро подякували йому за сприяння в отриманні нового помешкання. 

У відповідь лідер Руху зауважив, що боляче дивитися, як влада не дбає про людей, кидає їх напризволяще у таких скрутних ситуаціях. Держава повинна турбуватися про своїх захисників, про людей, які не шкодуючи своє здоров’я, а інколи й життя, присвятили себе служінню своїй країні та народу. 

 Не така вже ця проблема й складна, як малювали Степуковим різні чиновники. Просто треба бути людьми і вміти нестандартно мислити.

Правозахисник з Рівного Микола Шиманський розповів, що коли нарешті провели в гуртожитку по Дворецькій інвентаризацію, то відкрилися цікаві факти: є тут цілий ряд помешкань, де люди не живуть, а тільки числяться й тримають це житло про запас.

Наливайченко наголосив, що зробить усе від нього залежне, аби в Україні нарешті запрацювала дієва система соціальних гарантій для кожного військовослужбовця, для кожного ветерана та пенсіонера МВС, та для членів їхніх сімей.

"Щоб більше жодна родина не переживала стільки поневірянь, як ваша. Держава дбатиме про кожного свого захисника! Без підтримки і опіки не залишиться жодна родина", –  пообіцяв Валентин Наливайченко".