14:38 / 16.10.2015 Происшествия

На Запоріжжі "непомітно" викрали 5-тонний пам'ятник Леніну

На Запоріжжі 5-тонного бронзового "вождя пролетаріату" непомітно пронесли через блокпост

У Запорізькій області з території заводу "Червоний виборжець" невідомі вкрали 3-метровий бронзовий пам’ятник Леніну, який важить 5 тонн. Про це 15 жовтняповідомили в Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Запорізькій області.

"О 9:10 до чергового Дніпровського райвідділку міліції звернувся 42-річний місцевий житель, який заявив про те, що в період з 2-ї до 8-ї ранку по вулиці Радянській в місті Кам’янка–Дніпровська невідомі викрали з постаменту пам’ятник Леніну заввишки близько 3 метрів", – йдеться в повідомленні відомства. Зараз правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

У райадміністрації були здивовані тим, яким чином "конструкція в п’ять тонн ваги залишила територію райцентру через місцевий блокпост" (охороняє підступи до Запорізької атомної станції, – ред.).

Зазначимо, головний пам’ятник Леніну, розташований у центрі Запоріжжя, поки що на місті. Його оточили парканом і охороняє міліція.

Нагадаємо, 21 травня набув чинності закон про заборону пропаганди комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) режимів, а також їхньої символіки в Україні. В Україні планують створити музей тоталітаризму, куди і помістять багатьох вождів, яким вдалося "вижити".

Як відомо, в Україні триває "ленінопад". В Україні пам’ятники лідеру міжнародного комуністичного руху почали зносити восени 2014 року. Загалом, за рік демонтували 504 пам’ятники творцю тоталітарної системи СРСР. За підрахунками Українського інституту національної пам’яті, на сьогодні в Україні залишається ще понад 1700 пам’ятників більшовицькому боввану.