18:12 / 30.06.2015 Происшествия

Полторак готовий особисто звітувати про забезпечення армії форменим одягом

Міністр заявив про готовність надати звіт щодо графіків постачання форменого одягу для військовослужбовців та технічних умов і стандартів пошиття обмундирування.

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє про готовність відзвітувати щодо графіків забезпечення українських військовослужбовців форменим одягом.

Як повідомляється на сайті Міноборони, про це міністр заявив під час зустрічі з керівником парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрієм Луценком у Києві у вівторок.

"Міністр заявив про готовність надати звіт щодо графіків постачання форменого одягу для військовослужбовців та технічних умов і стандартів пошиття обмундирування, а також надати перелік проблем, з якими стикається силове відомство під час забезпечення бійців формою, і повідомити народним депутатам України, скільки необхідно додатково коштів, аби усунути наявні проблемні питання", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше Ю.Луценко заявив, що очолювана ним фракція закликає Кабмін перевірити діяльність С.Полторака, глав МВС Арсена Авакова, міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі та їхніх заступників у зв'язку з появою інформації про зловживання та махінації.

За його словами, у фракції є запитання до міністра оборони "щодо забезпечення формою наших військовослужбовців, є також питання про те, як десятки раніше судимих змогли потрапити в добровольчі батальйони МВС". За словами Ю.Луценка, всі ці запитання нардепи вирішуватимуть у робочому порядку і закликають уряд здійснити перевірку "здатності своїх працівників на вищих посадах та їхніх заступників до виконання плану дій уряду та коаліційної угоди".