08:37 / 29.05.2015 Происшествия

Путін визнав наявність російських військ на Донбасі, засекретивши втрати

Новий указ потенційно може спричинити звинувачення багатьох журналістів за статтею «державна зрада» через освітлення російських втрат на Донбасі...

Міжнародна неурядова організація Amnesty International вважає, що указ Путіна щодо віднесення до державної таємниці даних про втрати серед військовослужбовців під час спецоперацій в мирний час прямо натякає на присутність солдатів Росії в Україні.

«...він (указ Путіна – прим. ред.) також має зловісні натяки, які активізують спекуляції щодо того, що президенту Путіну є що приховувати, зокрема втрати, понесені російською армією в Україні», – говорить директор Amnesty International Джон Дальхузен, повідомляє ZN.ua.

Зазначається, що даний указ президента РФ «з’явився на тлі тривалих звинувачень у тому, що президент Путін направив військову допомогу сепаратистам у східній Україні». Крім цього, цей новий указ потенційно може спричинити звинувачення багатьох журналістів за статтею «державна зрада» через освітлення російських втрат в Донбасі. Також сім’ї військовослужбовців армії Росії, які загинули під час «спеціальних операцій» в Донбасі, будуть позбавлені правди про долю своїх близьких.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін своїм указом відніс до державної таємниці «відомості, що розкривають втрати особового складу в мирний час у період проведення спеціальних операцій».