22:13 / 21.05.2020 Происшествия

Українців влаштовували наркокур'єрами до РФ

У Києві правоохоронці викрили групу осіб, які вербували українців для роботи в Росії.

Четверо зловмисників протягом 2015-2016 років вербували мешканців Дніпропетровської, Миколаївської та Харківської областей на роботу у Російську Федерацію. Набір бажаючих відбувався через сайти оголошень та в офісах, де збирали анкетні дані претендентів і готували їх до відправлення до сусідньої держави, повідомили у відділі комунікації столичної поліції.

"Зловмисники пропонували роботу кур'єром-експедитором, а насправді змушували людей працювати наркодилерами. У ході досудового розслідування, яке триває майже 4 роки, слідчі встановили причетність спільників до нових фактів і оголосили про підозру. Внаслідок злочинної діяльності угрупування постраждали 12 чоловіків і жінок. Спільники підшукували жертв серед людей з матеріальними труднощами, яким вони купляли квитки на потяг до столиці, контролювали перетин кордону, де їх зустрічали нібито "роботодавці". Ті вже змушували українців виконувати ту роботу, яку доручали. А це - розповсюдження наркотиків, за що у подальшому вони потрапляли у поле зору правоохоронців і зараз там відбувають покарання", - сказано в повідомленні.

Зараз спільники - 2 братів, кум та друг, перебувають під нічним домашнім арештом. Подільникам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.